Ramar och ramlösa

En fråga som ofta dyker upp i diverse forum för utställningar är huruvida en skall kosta på en "riktig inramning" hos en ramspecialist eller köpa enklare skit från något varuhus. Bägge sidor har sina förespråkare.

Själv är jag på den nivån att jag köper en IKEA-ram av hyggligt god kvalitet – inte för att jag tycker att det är det bästa alternativet för målningen – utan för att jag vet att flera vill välja ram själva eftersom tavlan skall ingå i en inredning där det kanske handlar om en tavelvägg som skall harmoniera till det som redan finns där. Vissa älskar guldramar, andra hatar dem…

Eftersom jag inte lever på konstnärsskapet (ännu) så tycker jag dessutom att det känns fel att behöva höja priset med uppåt en 7–8 hundra pga en fin inramning. I varje fall om det är en målning som en kanske tar en tusenlapp för. Då blir priset 1800 väldigt mycket högre. Att sälja helt ramlöst som en del förespråkar tycker jag dock inte är något alternativ, i varje fall inte när det skall ställas ut innan. Då gör en enkel ram mycket för utseendet även om det är en simpel historia som en presenterar målningen med. Och en eventuell köpare kan utan något dåligt samvete byta till sin pråliga guldram. :)

27 mar 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)