Om

Jag heter – som intelligenta besökare redan har räknat ut – Ingvar Hjorth, och är en figur som kom till världen som ett yrväder en aprildag - men hade vare sig höganäskrus eller svångrem om halsen. Min vagga vaggade på Trollåsen i Askim i Göteborgs och Bohus län. Min fader var adjunkt i Mölnlycke. Mina föräldrar voro goda och ömma. Jag var en vanartig son.

Född i Göteborg 1963, utbildad handsättare, typograf och grafisk formgivare och tillika - i stort sett - självlärd reklamtecknare och illustratör. Bodde under många år i Mölndal men har nu flyttat in till centrala Göteborg. Enär vi även har ett boende i Degeberga tillbringar jag mycket av min lediga tid i Skåne, där vi räknar med att bosätta oss i sinom tid. Det är dessutom mycket finare mc-vägar nere i de trakterna… (kör en stånka - Yamaha SR400).

Oftast arbetar jag i blandteknik med akvarell och tusch, och har en förkärlek för humoristiska och finurliga illustrationer. Men även rena akvareller börjar få ta mer plats på arbetsbordet i ateljén.

Den här hemsidan härbärgerar min konstnärligare sida. Det som handlar om min typografiska del – som dessutom är mitt levebröd – hanteras på formhjorth.com.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)