Om

Jag heter – som intelligenta besökare redan har räknat ut – Ingvar Hjorth, och är en figur som kom till världen som ett yrväder en aprildag – men hade vare sig höganäskrus eller svångrem om halsen. Min vagga vaggade på Trollåsen i Askim i Göteborgs och Bohus län. Min fader var adjunkt i Mölnlycke. Mina föräldrar voro goda och ömma. Jag var en vanartig son.

Född i Göteborg 1963, utbildad handsättare, typograf och grafisk formgivare och tillika – i stort sett – självlärd reklamtecknare och illustratör. Bodde under många år i Mölndal men har nu flyttat in till centrala Göteborg. Enär vi även har ett boende i Degeberga tillbringar jag mycket av min lediga tid i Skåne, där vi räknar med att bosätta oss i sinom tid. Det är dessutom mycket finare mc-vägar nere i de trakterna… (kör en stånka – Yamaha SR400. Den har sommaren 2019 fått sällskap i garaget av en angloindisk 650 Twin, en roadster som heter Royal Enfield Interceptor. Angloindisk för att den är utvecklad i England, tillverkad i Indien).

Vad mer finns att förtälja? Jag har en hel hög med barn, vuxna nu, och en ännu större hög med barnbarn. 

______

Oftast arbetar jag med akvarell och tusch, blandar humoristiska och finurliga illustrationer med så kallade ”rena akvareller”. Den förra utställningen jag hade i skåneland var i Sillaröd. Då låg fokus på just finurliga illustrationer, därför körde jag lite mer ”seriöst” på årets utställning. Fast inte helt… 

_______

Den här hemsidan härbärgerar min konstnärligare sida. Det som handlar om min typografiska del – som dessutom är mitt levebröd – hanteras på formhjorth.com.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)